Állás blog

Hogyan keressünk állást az interneten?

1, Az álláskeresők oldalán

Rengeteg álláshirdetésekkel foglalkozó oldal van, ahol ingyenesen böngészhetjük a feladott hirdetéseket, város és munkakör szerint keresve. Ha egy itt talált állásra jelentkezik, érdemes az adott hirdetéshez igazítania önéletrajzát, mielőtt elküldi.
Tanulmányozza át, milyen feladatköröket emelt ki a hirdető, és ezzel kapcsolatos munkatapasztalait írja bele önéletrajzába, illetve a megadott feltételek szempontjából nem releváns tapasztalait törölje ki belőle. Így a munkáltató azonnal látja, megfelel-e Ön az elvárásoknak.

2, A közösség ereje

Közösségi oldalakon is tegye közzé azt, hogy éppen állást keres. Az üzenőfalakon, fórumokon elhelyezett segítségkérést ismerősei és a közösség többi tagja is látja, akik könnyen lehet, hogy éppen egy (akár még meg sem hirdetett) pozícióra keresnek munkavállalót.
Ugyanitt olvassa át az állással, munkahellyel kapcsolatos fórumokat és beszélgetéseket, ahol sokszor a cégek munkatársai említik meg, hogy a főnökség éppen új kollégákat keres.

4, Mutassa meg magát

Vannak oldalak, ahol feltöltheti önéletrajzát, így a munkáltatók találhatnak Önre. Ebbe feltétlenül írja bele minden, az Ön által épp keresett pozícióhoz kapcsolódó munkatapasztalatát, hiszen nem lehet tudni, az érdeklődő cégek éppen milyen feladatkörre keresnek embert.

5, Menjen el a forráshoz

Keresse meg az Ön képzettségéhez kapcsolódó tevékenységi kört folytató cégeket linkgyűjtő oldalakon, cégkatalógusokban. Sok cég először csak a saját honlapján hirdeti meg a betöltendő állásokat, tehát könnyen lehet, hogy egy-egy jó lehetőségről másként nem is értesülhetne.

Ne feledje: a sikeres álláskeresésben a LeszÁllásom.hu is az Ön partnere!